Investeringer i praksis


Med investeringer over hele verden er det for stor en opgave selv at overvåge, om vores investeringer lever op til vores politik for ansvarlige investeringer. Derfor har vi hyret virksomheden ISS-ESG til at holde øje med det.

Styrer efter trafiklys
ISS-ESG overvåger alle børsnoterede selskaber, og hvis der er problemer med et selskab, mærker ISS-ESG det med et gult eller rødt lys.

 Gult lys betyder, at der er en mistanke om, at der sker systematiske og gentagne overtrædelser af retningslinjerne.

 Rødt lys betyder, at det er bekræftet af en officiel kilde, at der sker systematiske og gentagne overtrædelser af retningslinjer, og at virksomheden ikke gør noget for at stoppe det.

Er investeringen i rødt lys, bliver den solgt. Er den i gult lys, holder vi øje med investeringen.

Her kan du se den seneste liste over de selskaber, vi har udelukket fra vores investeringsunivers.

Et område i udvikling
Vores tilgang til håndteringen af etiske problemstillinger i investeringerne udvikles hele tiden. Fra tid til anden er Lærernes Pension og de øvrige danske pensionsselskaber i offentlighedens søgelys som følge af etiske problemstillinger knyttet til selskabernes investeringer.

Det er kun godt, at der er interesse om området, og de etiske retningslinjer er jævnligt et tema i de to Medlemsfora og i bestyrelsen.  

Fungerer hjemmesiden ikke?


Vi kan se, at du bruger Internet Explorer. Du kan derfor opleve, at der er noget her på siden, der ikke fungerer, som det skal. Vi udvikler nemlig ikke længere lppension.dk til at understøtte Internet Explorer. Årsagen er, at Microsoft ikke har opdateret programmet siden 2019. Det betyder, at hverken funktionaliteten eller sikkerheden er tilfredsstillende.

Brug en anden browser
Vi anbefaler, at du bruger en af disse browsere:

Du er altid velkommen til at ringe til os på 70 21 61 31, hvis du oplever problemer med vores hjemmeside.