Sum ved ressourceforløb

Den 1. januar 2018 indførte Lærernes Pension et nyt produkt – ”Sum ved ressource-forløb”. Det nye produkt giver medlemmerne mulighed for at søge om at få udbetalt et skattefrit beløb på 100.000 kr., når de har fået ressourceforløbsydelse i 6 måneder.

Hvorfor indfører vi et nyt produkt?

Den 1. juli 2016 indstillede Lærernes Pension de løbende udbetalinger af invalidepension til medlemmer, der modtager ressourceforløbsydelse fra det offentlige, fordi udbetalingerne var blevet meningsløse. Årsagen er, at pensionen alligevel blev 100% modregnet i ydelsen fra det offentlige.

Dermed kunne forsikringen ikke være det økonomiske supplement i en svær tid, som den var tænkt som. Udbetalingen havde reelt ingen effekt for medlemmet. Derfor har vi nu indført den nye sum ved ressourceforløb, som ikke bliver modregnet.

Ikke alle kan få

Når der bliver lavet ændringer som denne i forsikringsbetingelserne, skal der sættes en dato, hvorfra de nye regler gælder, aktuelt altså den 1. januar 2018. Det betyder blandt andet, at medlemmer, som var blevet syge inden den dato, ikke kan få glæde af udbetalingen. Der kan også være andre forhold, som gør, at man ikke er berettiget til at få engangsudbetalingen.

Det er rigtig ærgerligt for dem, der er i den situation, men juridisk og forsikringsteknisk, er der desværre ikke noget, vi kan gøre.

Sådan er en typisk lærer dækket

Invalidepension

Medlemmer, der får offentlig førtidspension kan søge om invalidepension

Midlertidig Pension

Medlemmer, der har været sygemeldt i mere end 3 måneder og ikke længere får løn, kan søge Midlertidig Pension

Børnepension

Børn under 21 år får børnepension, når forældrene får invalidepension eller midlertidig pension (også selv om den løbende ydelse er suspenderet)

Sum ved ressourceforløb

Medlemmer, som efter den 1. januar 2018 har fået ressourceforløbsydelse i 6 måneder kan søge om en sum på 100.000 kr.

Fastholdelse af indbetaling til pension

Lærernes Pension fortsætter med at indbetale til pensionen, når medlemmer får invalidepension, midlertidig pension eller er i fleksjob.

Hvis et medlem vil se, hvordan hun præcist er dækket, så kan hun logge på og se alle dækninger under ”Dine forsikringer”.

Dødsfaldsdækning, børnesum og kritisk sygdom hos Forenede Gruppeliv
Langt de fleste lærere har nogle forsikringer ved død og ved kritisk sygdom hos Forenede Gruppeliv.
Se mere på www.fg.dk

Fungerer hjemmesiden ikke?


Vi kan se, at du bruger Internet Explorer. Du kan derfor opleve, at der er noget her på siden, der ikke fungerer, som det skal. Vi udvikler nemlig ikke længere lppension.dk til at understøtte Internet Explorer. Årsagen er, at Microsoft ikke har opdateret programmet siden 2019. Det betyder, at hverken funktionaliteten eller sikkerheden er tilfredsstillende.

Brug en anden browser
Vi anbefaler, at du bruger en af disse browsere:

Du er altid velkommen til at ringe til os på 70 21 61 31, hvis du oplever problemer med vores hjemmeside.