Nyt fradrag giver ’gratis’ mulighed for bedre pension

Fra august 2018 får de fleste danskere et ekstra pensionsfradrag, og det kan aflæses direkte på lønsedlen i året sidste fem måneder. Det er effekten af regeringens pensionsreform.

Fradraget gælder for næsten alle indbetalinger til pension – også indbetalinger til Lærernes Pension og fx private pensioner og ATP. Dog kun for indbetalinger op til 70.000 kroner om året.

En typisk lærer indbetaler omkring 5.000 kroner om måneden (= 60.000 om året) til Lærernes Pension, og med ATP oveni vil de fleste lærere være tæt på de 70.000 kr. og kan dermed udnytte fradraget fuldt ud.

SKAT har automatisk beregnet fradraget og lagt det ind i en ny forskudsopgørelse, og det betyder at den lønseddel man modtager op mod 1. august vil vise en højere løn

Fradraget er størst, hvis du har mindre end 15 år til folkepensionen, men også for de yngre er der lidt at hente. Og selv et lille beløb kan spille en rolle på din pension.

Du kan spare de ekstra penge op hos os

Brug anledningen til at sætte en ekstra indbetaling i gang, hvis du er lidt usikker på, om din pension er god nok til sin tid, eller vil du selv have mere indflydelse på, om du kan gå fra lidt tidligere.

Du kan selv sætte din indbetaling i gang med det samme og regne på, hvad det kan blive til. Renten er i 2018 på hele 6,4 procent efter skat og samtidig er omkostningerne blandt i allerlaveste i branchen.

Læs om mulighederne her og regn på dine egne tal 

Fungerer hjemmesiden ikke?


Vi kan se, at du bruger Internet Explorer. Du kan derfor opleve, at der er noget her på siden, der ikke fungerer, som det skal. Vi udvikler nemlig ikke længere lppension.dk til at understøtte Internet Explorer. Årsagen er, at Microsoft ikke har opdateret programmet siden 2019. Det betyder, at hverken funktionaliteten eller sikkerheden er tilfredsstillende.

Brug en anden browser
Vi anbefaler, at du bruger en af disse browsere:

Du er altid velkommen til at ringe til os på 70 21 61 31, hvis du oplever problemer med vores hjemmeside.